Beskrivning
Mycket av anledningen till att dessa små saxar är så praktiska beror faktiskt på att bladen är korta, bara fem centimeter långa och starka. Perfekt för uppgifter som kräver precision, styrka eller en kombination av båda. Saxens blad skär igenom tunna fjäderfäben men trimmar även ömtålig smördeg; den bryter ner träiga stjälkar men kan också ta bort ett pyttelitet blomblad. Eftersom saxen blad är små fungerar den nästan som supervassa förlängningar av dina fingrar – du kan komma nära din mat, oavsett om du bryter ner en kyckling eller för att få ”det perfekta klippet av ett basilikablad från stjälken” eller för att ta bort de minsta fiskbenen saxen kan få dig att känna dig som en kirurg.
Joyce Chens Patenterade handtag på Universalsax 2018
USA:s största influenser av det kinesiska köket
Joyce Chen en pionjär som spred sin kunskap och inspiration genom matlagningskurser, kokböcker och att driva autentiska restauranger. För att möjliggöra kinesisk matlagning i hemmaköket lanserade hon den första flatbottnade ”Peking Wok” i kolstål. Hon skapade banbrytande TV-program på PBS där Chen bjöd in nykomlingar att prova obekanta rätter på ett sätt som på riktigt etablerade det kinesiska köket i USA.
Joyce Chens historia:
1949 kom Joyce Chen med sin familj till Amerika från Shanghai i Kina, familjen bosatte sig i Cambridge, Massachusetts.
Matlagning hade alltid varit hennes första kärlek och hon imponerade ofta på sina vänner hemma med sina läckra och unika rätter. Omgiven av kinesiska studenter vid Harvard och MIT, blev hennes kinesiska matlagning efterfrågad på 1950-talet. För att komma in den amerikanska traditionen, anmälde Joyce sig till att donera lite mat till sina barns klassinsamling på Buckingham School. Hon arbetade hela natten och förberedde kakor formade som pumpor och hon gjorde även sina egna kinesiska äggrullar. Efter att ha levererat kakorna och äggrullarna till skolan gick hon tillbaka hem för att städa upp. När hon sedan kom tillbaks till skolan såg hon sina pumpa-kakor fortfarande på bordet, men inga äggrullar. Hon trodde kanske att ingen gillade dem och att de kanske var för generade för att sätta fram dem. Men då rusade en av mammorna fram till henne och förklarade att äggrullarna var så populära att de hade sålt slut direkt. Förtjust och lättad gick Joyce direkt hem för att göra fler. Inspirerad av feedbacken från Buckingham School, började Joyce karriär inom matlagning på allvar:
- 1957 Joyce anordnade matlagningskurser i sitt hem och senare på Cambridges och Bostons vuxenutbildnings-center.
- 1958 öppnade Joyce sin första restaurang, The Joyce Chen där hon introducerade Dumplings för amerikanarna.
- 1962 Publicerar hon sin egen kokbok, Joyce Chen Cook Book
- 1967 Joyce Chen Cooks, eget matlagningsprogram i samma tv-studio PBS som Julia Child.
- 1968 Serverar de första och nu mycket populära ”Soup Dumplings” (Shao Long Bao) i hennes restaurang, ”The Joyce Chen Small Eating Place”
- 1970 lanserar Joyce den första patenterade flatbottnade woken ”Peking Wok”.
- 2018 Patent på Universalsaxens ergonomiska handtag
Det var Joyce Chen som myntade termen Peking Raviolis eller Ravs för potstickers, en benämning som används globalt idag.
Hon introducerade autentiska kinesiska rätter genom att införliva dem i en restaurangbuffé, som hon initierade för att öka affärerna på lugna veckokvällar. Det var Joyce som förenklade kommunikationen mellan kinesiska och icke-kinesiska restaurangarbetare genom att var a den som införde numrerade menyalternativ.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.