Anne-Lie

Anne-Lie har sitt ursprung från den skånska myllan. Hon har gröna fingrar och mycket god smak för det visuella, hon älskar att kreera vackra blomsterarrangemang samt skapa fina matupplevelser. Hennes passion för det visuella kommer från flera års arbete inom bild och fotografi, Anne-Lie fotar därför gärna våra produktbilder själv. Anne-Lie har växt upp i ett hem där grytorna puttrade på spisen, hennes mor arbetade som kokerska. Anne-Lie glömmer aldrig smaken av god husmanskost, och hon har ärvt sin moders talang. Anne-Lie älskar att vara ute i naturen och sticker ofta ut i skärgården, för hon gillar verkligen att laga mat under bar himmel.

Åsa

Åsa är uppväxt i Stockholm men det var hos mormor i Hälsingland som matintresset väcktes med dofterna från mormors skafferi och hennes fantastiska matlagning. Förutom mormors inspiration så hade Åsa även matkunniga fastrar däruppe i hälsingeskogarna. Större delen av Åsas yrkesverksamma liv har kretsat kring mat & dryck. Det känns därför som hon hittat hem när vi nu startat Cook’n Bloom. Precis som Anne-Lie älskar Åsa att vara ute i naturen, i hennes utekök föds inspiration för kommande produkter som testas både i uteköket såväl som hemmaköket.

Foto: Daniel Gual

Cook’n Bloom AB

Vi, Åsa Iggström & Anne-Lie Rosenqvist, är två passionerade foodies med smak för kvalité och sinne för det goda. Förutom vår stora passion för matlagning har vi tillsammans mångårig yrkeserfarenhet från B2B & B2C inom mat & dryck, foto, relationsmarknadsföring, digital affärsutveckling, sälj & kundrådgivning.

Vår affärsidé: Att bedriva handel med utvalda köksredskap, redskap som får alla kockar att blomstra i köket. Cook’n Blooms ambition är att förse den Nordiska marknaden med nya och hållbara kvalitetsprodukter.

Miljö: Vi återanvänder så mycket som möjligt av packmaterial som kommer med leveranser till oss. Vi är anslutna till FTI som på uppdrag av oss anslutna företagare ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar som sätts på den svenska marknaden. Vi använder lokaltrafik, bilpool, samt tåg i största möjliga utsträckning. En röd tråd för det urval av produkter vi representerar karakteriseras av de är hållbara över tid,

Relation & PR: Vi tror på långsiktiga relationer därför lägger vi stor vikt på att lyssna på våra kunder, så deras utmaningar blir våra gemensamma. Vi gör allt för att supportera dig som återförsäljare med material och kunskap kring varumärket. Vi jobbar strategiskt med PR i såväl sociala medier som press och mässor.

 

Vi vänder oss till:

Nischade köks-, grill- & inredningsbutiker som söker det där lilla extra, dessutom arbetar vi med ambitiösa restauranger, hotell samt cateringfirmor, köksinredningsbutiker och presentföretag. Vi förser marknaden med varumärken som sticker ut och adderar värde till en kräsen målgrupp av såväl proffskockar som amatörer som vill kunna briljera i köket.

Stolta auktoriserade distributörer av följande varumärken:
 • Pallarès traditionella kolstålsknivar samt saxar
 • PK Grills amerikanska kolgrillar och smokers
 • Hardcore Carnivore amerikanska rubs framtagna av Jess Pryles
 • Joyce Chen proffessionella wok- & stir fry-pans i kolstål
 • Escali USA’s främsta erkända märke av digitala köksvågar
 • The London Sip gör det enkelt att njuta av gourmetkaffe hemma
 • Outset Bar smarta redskap för drinkblandning och istillverkning
 • Outset Grillware, smarta och innovativa redskap och tillbehör till uteköket.
 • Ironwood Gourmets vackra skärbrädor, bakbord och serveringsbrädor i akacia
 • Scanwood trädredskap i dansk design
 • Fox Runs praktiska och snygga bunkar i rostfritt stål
 • Tülz smarta isbrickor
 • KitchenArt patenterade justerbara mått för tesked och matsked’

Träffa oss på Days of Trade i Göteborg

Den 16 & 17 September är vi med på Days of Trade

Days of Trade i Malmö 2020

Days of Trade i Malmö 2020

Days of Trade* gick av stapeln 31 augusti - 1 september. Två dagar med härlig stämning i Slagthusets vackra lokaler i Malmö. Vi var på plats och visade våra nyheter från Pallarès, Scanwood och Laura Living. Förrutom att träffa oss utvalda leverantörer på plats så...

Vi är december månads medlem hos Trade Partners

Vi är december månads medlem hos Trade Partners

Så kul att bli utvalda till december månads medlem hos Trade Partners Sweden. Berätta om ert företag Cook’n Bloom? ”Vi på Cook n Bloom arbetar som distributörer för varumärken som erbjuder köksredskap som får kockar att blomstra i köket och vår ambition är att förse...

Intervjuades på Elmia Garden

Intervjuades på Elmia Garden

På Elmia Garden når Cook'n Bloom ut till nya butiker "Cook'n Bloom består av Anne-Lie Rosenqvist och Åsa Iggström. Deras företagsidé går ut på att sälja ett utvalt sortiment av produkter för matlagning som både är hållbara och praktiska. Faktum är allt som finns i...

EM & SM i grill på skånes matfestival

EM & SM i grill på skånes matfestival

Fantastiskt väder i Brösarp då vi demade PK-grillarna, vi fick smarriga smakprover av skånska godsaker och hade härliga möten med grillentusiaster såväl bland besökarna som de tävlande i Brösarp.

Vi besöker PK i Little Rock

Vi besöker PK i Little Rock

Fantastiska dagar i Little Rock då vi besökte PK Grills, förutom att träffa alla härliga personer som jobbar med att marknadsföra, förvalta och utveckla PK så var det jättekul att se alla vintage modeller som finns kvar av detta "kult-klassade"...

FIR

FIR

I år deltog vi på FIR (fästning i rök) på Bohus fästning i Kungälv, ett mycket trevligt evenemang där vi fick vara med som utställare. Vi ser redan framemot nästa år. 30 grillteam grillade/rökte massa läckra rätter till bortemot 2000 besökare.

Share This