Pallarès
En historia med tradition
Solsona en stad känd för sina knivar som i århundraden hade upp till tjugo olika verkstäder i den gamla stadsdelen från 1500-talet till början av 1900-talet.
De försvann gradvis tills den enda verkstaden som fanns kvar var Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluís och Carles Pallarès i Canal.
De startade verksamheten genom att tillverka rakhyvlar med hornhandtag, som snart blev mycket välkända i hela Katalonien. Senare spred sig berömmelsen till resten av landet. Under åren byttes gamla produktionstekniker ut och moderniseringen gjorde det möjligt att erbjuda ett bredare utbud av rakhyvlar och knivar med nya material, varav många fortfarande tillverkas.
Under hela sin historia har Cuchillería Pallarès alltid strävat efter högsta kvalitet i materialval för att få den bästa kvaliteten på skäreggen, vilket är anledningen till att alla knivar slipas för hand. En konst som ärvts i generationer. Idag arbetar den tredje generationen för att upprätthålla den höga kvaliteten på sina produkter genom att anpassa sig till ny teknik utan att offra hantverksmässiga tekniker. Pallarès har idag de flesta typer av knivar även vassa redskap och rustika köksredskap i sitt sortiment.
Produkter i sortimentet:
- Köksknivar i kolstål & rostfritt stål
- Kockknivar
- Cleaver
- Santokukniv
- Nakiri-kniv
- Fiskhandlarkniv
- Urbeningskniv
- Slaktarkniv
- Brödknivar
- Sobrasadaknivar
- Bestick
- Fickknivar
- Kökssaxar
- Stekbleck
Vill du bli återförsäljare?
Tradition & funktion
Pallarès skickliga knivmakare har i generationer tillverkat denna handgjorda kökskniv, som finns i både kolstål och rostfritt stål.
Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad och ett handtag av buxbom.
Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan.

Rustika stekbleck
Dessa bleck blir bara bättre och bättre ju mer de används. Använd dem för matlagning i ugnen, på grillen eller över öppen eld. Stek kryddiga korvar, grilla härliga skaldjur, ugnsrosta säsongens rotsaker eller laga saftiga stekar och hel fisk. Perfekt att sätta direkt på bordet för sharing. Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. 



