Joyce Chen
Joyce Chen är en av USA:s största influenser av det kinesiska köket
Hon spred sin kunskap och inspiration genom matlagningskurser, kokböcker och att driva autentiska restauranger. För att möjliggöra kinesisk matlagning i hemmaköket lanserad hon det flatbottnade Peking Wok. Hon skapade banbrytande TV-program på PBS där Chen bjöd in nykomlingar att prova obekanta rätter på ett sätt som på riktigt etablerade det kinesiska köket i USA.
1949 kom Joyce Chen med sin familj till Amerika från Shanghai i Kina familjen bosatte sig i Cambridge, Massachusetts.
Matlagning hade alltid varit hennes första kärlek och hon bländade ofta sina vänner hemma med sina läckra och unika rätter. Omgiven av kinesiska studenter vid Harvard och MIT, var min mors kinesiska matlagning efterfrågad på 1950-talet. För att komma in den amerikanska traditionen, anmälde Joyce sig för att donera lite mat till sina barns klassinsamling på Buckingham School. Hon arbetade hela natten och förberedde kakor formade som pumpor och hon gjorde även sina egna kinesiska äggrullar. Efter att ha levererat kakorna och äggrullarna till skolan gick hon tillbaka hem för att städa upp. När hon sedan kom tillbaks till skolan såg hon sina pumpakakor fortfarande på bordet, men inga äggrullar. Hon trodde kanske att ingen gillade dem och att de kanske var för generade för att sätta fram dem. Men då rusade en av skolmammorna fram till henne och förklarade att äggrullarna var så populära att de hade sålt slut direkt. Förtjust och lättad gick Joyce direkt hem för att göra fler.
Inspirerad av feedbacken från Buckingham School, började Joyce karriär inom matlagning på allvar.
Viktiga händelser:
1957 Joyce anordnade matlagningskurser i sitt hem och senare på Cambridges och Bostons vuxenutbildningscenter.
1958 öppnade Joyce sin första restaurang, The Joyce Chen där hon introducerade Dumplings för amerikanarna
1962 Publicerar sin egen kokbok, Joyce Chen Cook Book
1967 Joyce Chen Cooks, eget matlangingsprogram i samma tv-studio PBS som Julia Child
1968 Serverar de första och nu mycket populära ”Soup Dumplings” (Shao Long Bao) i hennes restaurang, ”The Joyce Chen Small Eating Place”
1970 lanserar Joyce den patenterade plattbottnade woken ”Peking Wok”
Myntar termen Peking Raviolis eller Ravs för potstickers, en benämning som används globalt idag.
Introducerar autentiska kinesiska rätter genom att införliva dem i en restaurangbuffé, som hon initierade för att öka affärerna på lugna veckokvällar.
Förenklade kommunikationen mellan kinesiska och icke-kinesiska restaurangarbetare genom att införa numrerade menyalternativ.
Produkter i sortimentet:
- Joyce Chen Professional Stir Fry-pan i kolstål 30 cm
- Joyce Chen Professional Wok-pan i kolstål 35 cm
- Joyce Chen Classic Stir Fry-pan i kolstål 24 cm (inbränd)
- Joyce Chen Cassic Stir Fry-pan i kolstål 30 cm (inbränd)
- Joyce Chen Durkslag Mutifunktionell
- Joyce Chen Original Universalsax
- Joyce Chen Deluxe Universalsax
- Joyce Chen Chop-sticks set om 5 par
Vill du bli återförsäljare?
Liten, stark och precis
Mycket av anledningen till att dessa små saxar är så praktiska beror faktiskt på att bladen är korta, bara fem centimeter långa och starka. Perfekt för uppgifter som kräver precision, styrka eller en kombination av båda. Saxens blad skär igenom tunna fjäderfäben men trimmar även ömtålig smördeg; den bryter ner träiga stjälkar men kan också ta bort ett pyttelitet blomblad. Eftersom saxen blad är små fungerar den nästan som supervassa förlängningar av dina fingrar – du kan komma nära din mat, oavsett om du bryter ner en kyckling eller för att få ”det perfekta klippet av ett basilikablad från stjälken” eller för att ta bort de minsta fiskbenen saxen kan få dig att känna dig som en kirurg.

Inbrända Stir Fry Pans i kolstål
En allround-panna som värms upp snabbt och ger en jämn tillagning vid varje användning,
och fungerar som din traditionella gjutjärnspanna, vilket innebär att ju mer du lagar mat med den, desto bättre blir den.
Den har 1,5 mm kolstål som värms upp snabbt och är perfekt för stekning, woka, sautera m.m.
Ytan är redan inbränd med vegetabilisk olja vilket eliminerar den initiala inbrännings-processen. Den inbrända ytan kan byggas på för att skapa en mörk och rik patina.
Handtag i massivt bokträ ger ett bekvämt grepp.
Nitat handtag gör en stark anslutning till pannan. Handtaget är avtagbart för smidig förvaring, men har även en ögla om du hellre vill hänga upp den.
Mått: finns i två storlekar 24 cm och 30 cm.




