Ironwood Gourmet
Hållbart hantverk
Ironwood Gourmet tillverkar produkter som ger köket både en praktisk arbetsyta och en snygg inredningsdetalj.
Kollektionen är tillverkad i hållbart framställt akaciaträ och finns flera olika storlekar och utföranden för att passa alla dina olika behov.
Hållbarhet från tillverkning till användning
Med hantverket som grund börjar processen med att välja de bästa råvarorna. Akacia har valts för sin djupa, mörka kontrasterande ton och naturliga hårdhet vilket gör akacia till ett idealiskt trä för köket. Träet är känt för sin hårdhet och dess densitet gör att det har en unik motståndskraft för vatten, vilket också bidrar till dess antibakteriella egenskaper.
All akacia som används i produkterna är ansvarsfullt inköpt från lokala odlare.
Faktum är att Ironwood Gourmet bara arbetar med små odlare som de litar på kan odla sina träd. De ser till att alla träd som skördats för Ironwood Gourmet har växt till en ålder av minst 25 år. Denna omsorg och tålamod resulterar i akaciaträdets naturliga chatoyancy, den djupa färgen och lystern.
Dessutom, och viktigast av allt, har de åtgärder för att försäkra att nya träd planteras för att ersätta de som har skördats.
Med rätt skötsel, det vill säga varsam handdisk, torkning och inoljning, har man ett redskap som håller för rolig matlagning i många år framöver.
Produkter i sortimentet:
- Runda serveringsbrädor
- Rektangulära serveringsbrädor (paddle boards)
- Rund skärbräda
- Reaktangulär skärbrada
- Big Catch stekskärbräda
- Mini Caolina Butcher Block
- Carolina Butcher Block
- Stekskärbräda / Bakbord
- Mortel
Vill du bli återförsäljare?
Snygg och praktisk servering
Ironwood Gourme har flera olika paddle boards, runda och rekatangulära i olika storlek och med ett praktiskt handtag som gör den smidiga att servera från.
Perfekta som serveringsbrädor för kallskuret, ost eller tapas…

Vårda din bräda så håller den längre
Butcher Block Oil är en olja för träprodukter bestående av mineral- och apelsinolja. Olja in skärbrädor i trä regelbundet så får du en bräda som håller över tid.
Diska skärbrädan med handdiskmedel och varmt vatten. Blötlägg aldrig skärbrädan i vatten. Torka av brädan ordentligt med en handduk och låt den sedan torka ståendes på ena sidan. Olja in brädan när den torkat och förvara den torrt.




