Hardcore Carnivore
Jess Pryles skaparen av Hardcore Carnivore
Jess Pryles är en australiskfödd kött- och grillentusiast, kock och författare, bosatt i Texas. Hon är grundare av varumärket Hardcore Carnivore, känd för sin serie av premiumkryddor. Jess mantra för alla kryddblandningar är att de ska framhäva köttets naturliga smaker utan att övermanna det. Jess använder bara ingredienser av högsta kvalitet och de tillverkas i Texas. Jess Pryles har studerat ”Meat Science” och hon föreläser på Texas A&M University. 2022 var Jess programledare för World Butchers Challenge, hon har medverkat i flera TV-program som Beat Bobby Flay och Aussie Barbecue Heroes. Hon är även värd för en egen show på Outdoor Channel. Jess är även en av grundarna till Australia Barbecue Alliance.
Intervju i Gastronaut
Från Australien till Texas – och vidare till världen
Jess Pryles är född i Australien, men det var under en resa till Texas som hennes passion för amerikansk barbecue verkligen tog fart. Sedan dess har hon byggt ett globalt varumärke med Hardcore Carnivore – ett namn som står för kraftfulla smaker, teknisk kunskap och stor kärlek till kött.
– Jag hade ingen restaurang, men jag ville ge folk möjlighet att smaka mat på mitt sätt. Genom mina kryddor, rubs och andra produkter kan de få samma smakupplevelse hemma. Det var där idén till Hardcore Carnivore föddes – för nio år sedan, berättar hon.
Produkterna har snabbt blivit favoriter hos både hemmakockar och proffs, inte minst tack vare deras kompromisslösa smakprofil.
– Jag är från Australien där vi har en tradition av rena, bra ingredienser. När jag kombinerade det med den amerikanska kärleken för ”bold flavors” skapade jag en palett som verkligen framhäver köttet. Jag vill att smakerna ska vara “in your face”, men ändå balanserade.
Tips från ett grillproffs
När det gäller att grilla kött, har Jess ett tydligt mantra: börja med bra råvaror.
– Köp det bästa kött du har råd med – gärna från en lokal kötthandlare. Använd en bra rub, till exempel min Carnivore Black, men det absolut viktigaste är att använda en kötttermometer. Då slipper du gissa dig till om köttet är klart.
Ett annat vanligt misstag enligt Jess? För lite kol.
– Har du för lite kol får du inte upp temperaturen, och då blir det inget riktigt grillresultat.
Nio år av smak – och långt ifrån färdig
Sedan starten av Hardcore Carnivore har mycket hänt. Men affärsplanen har alltid varit sekundär för Jess – det är passionen som styrt vägen.
– Jag har aldrig haft en tydlig affärsplan. Allt har vuxit organiskt ur min kärlek till att laga och äta mat – och det tror jag är anledningen till att det funkat så bra.
Läs hela intervjun här: Jess intervju i Gastronaut
Produkter i sortimentet:
- Hardcore Carnivore Black
- Hardcore Carnivore Red
- Hardcore Carnivore Camo
- Hardcore Carnivore Chili Lime
- Hardcore Carnivore Tex-Mex
- Hardcore Carnivore Sweet
- Hardcore Carnivore Cajun
- Hardcore Carnivore Cowboy Butter
- Hardcore Carnivore Hot Honey Butter
- Hardcore Carnivore High Heat grillhandskar
- Hardcore Carnivore Stekgaffel
- Hardcore Carnivore Trimmningskniv
- Hardcore Carnivore Brisket- / Trancheringskniv
- Hardcore Carnivore Slaktarpapper
- Hardcore Carnivore hållare för slaktarpapper
Vill du bli återförsäljare?
Black is beautiful
Den första kryddan Jess skapade är Hardcore Carnivore Black ger både en läcker smak och utseende på köttet.
- För det första: Det ger en bra grund för att en ”crust” ska bildas när köttet grillas.
- För det andra: Black svärtar köttets utsida redan innan du börjar grilla, du behöver inte övervaka köttet bara för att uppnå en tilltalande färg.
- För det tredje: den läckra svarta färgen skapar en fantastisk kontrast mot köttets rosa inre, vilket gör det otroligt visuellt tilltalande.


Perfekta kryddsmör
Jess helt nya “Butter Mixes” är spännande produkter som hon är först med att utveckla, en helt ny kategori för snabb smaksättning.
Hot Honey Butter:
Tillsätt i smör så får du ett ljuvligt smakrikt, sött, rökigt och kryddigt sammansatt smör sprängfyllt med mycket smak. Använd den på krispigt stekt kyckling, bre den på majsbröd, glasera revbensspjäll eller på rostad brysselkål för en sweet’n’hot touch.
Cowboy Butter
Skapa djärva smaker med Cowboy Butter Mix. Tillsätt i smör för att skapa ett smakrikt smör laddat med örter, syrlig citrus och en antydan av hetta. Perfekt för att använda på grillat kött, ös det över nygrillade skaldjur, låt det smälta på rostade grönsaker eller vitlöksbröd.





